Kategorier
Uncategorized

Oversette innlegget til Hiten Shah

Innlegget til Hiten Shah handler om hvordan man kan bygge opp en merkevare fra start.

Hvordan bygge en merkevare fra ingenting

i de første månedene til Leo Widrich som med gründer av Buffer, skrev han to til tre gjesteblogginnlegg hver dag. I januar 2011 begynte i selskapet, og innen april hadde han fått merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. I løpet av ni måneder hadde de registrert over 100 000 brukere.

Flere kaller det Leo gjorde for «innholdsmarkedsføring», «kundeanskaffelse» og «å gjøre ting som ikke skaleres», men disse utsagnene går glipp av det større bildet.

På ni korte måneder bygde Leo Buffer inn til en meningsfull merkevare!

Virkeligheten av en merkevare

Du bygger en merkevare når du har skåret ut en del av folks hjerner.

Ta et sekund og tenk på hvorfor Amazon er så avhengighetsskapende. Amazon har en del av hjernen vår. Noe av det første man gjør når man ønsker et produkt er å trykke seg inn på Amazon og bestille. Ofte via en applikasjon.

Tidligere bygde man en merkevare ved å få direkte besøkende uten tilskrivelse som kommer på nettsiden. Det er personer som besøker nettsiden uten grunn. De besøkte nettsiden grunnet en tanke som trigget dem til å besøke nettsiden.

På lang sikt betyr dette at merkevaren vil utvides. Nettopp fordi du har plass i folks hjerne. Noe som vil bety flere omtaler og videreformidling.

Det er derfor det er så avgjørende å bygge opp merkevaren din. Det er det som får deg av tredemøllen med å «gjøre ting som ikke skalerer» og får deg mot reell vekt.

For å bygge merkevaren din fra ingenting, behøver du to ting: nyhet og repetisjon.

Nyhet

Nyhet: kvaliteten på å være ny, original eller uvanlig.

Siden 1999 har 37signals blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det, og hvordan de tenker om å bygge opp virksomheten deres. Da de startet med bloggen, var det svært uvanlig. Det var ingen andre som delte hvordan de balanserte bygge produkter med rådgivning, eller hvordan de utførte A/B-testing for SaaS-virksomheten.

De er et prakteksemplar i SaaS for å skape nyhet rundt merkevaren ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker med å lære.

Her er hvordan vi definerte nyheten for merkevaren vår tidlig hos KISSmetrics:

Vi ville dele alle og enhvers markedsføringsanalyseinnhold, så lenge det var av høy kvalitet og nyttig.

Vi definerte merkevaren vår ved å være hjelpsom, og det samme gjorde Twitter-kontoen vår til stedet for at markedsførere skal lære mer om analyser. Over tid har vi utvidet Twitter-følget vårt til over 200 000 mennesker, alle 1000% organiske. Dette er gjort uten å bruke en krone.

Her er hvordan Leo definerte nyheten for Buffers merkevare :

Hvordan gjøre suksess på Twitter, med eller uten buffer.

Over tid injiserte de mer nyhet i merkevaren med sin vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet og sin radikale tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde nyheten frisk og få den til å vare, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted.

For å bygge en merkevare kan du ikke bare snakke om nyhet. Du må faktisk sette det i praksis og skape en ny opplevelse for folk.

Repetisjon

For å skaffe seg en plass i noens hjerne, må du kunne komme inn i hodets deres gjentatte ganger til du er der for å bli. Repetisjon behøves.

«innholdet» i «innholdsmarkedsføringen» er nøkkelen her:

Innholdet kan være en tweet, et Facebokk-innlegg, et blogginnlegg eller noe som kan produseres og distribueres gjentatte ganger.

Egenskapen til innhold er at den kan skaleres, både når det gjelder det uendelige antallet mennesker som kan konsumere et enkelt stykke innhold og de utallige måtene innhold kan pakkes og produseres på. Den skalaen er det som skaper repetisjonen som gjør merkevaren.

Når Leo snakker om sin gjestebloggstrategi, understreker han viktigheten av å « velge kvantitet fremfor kvalitet ». Sagt annerledes:

Folk overvurderer ofte merkestoffet og undervurderer merkegjentakelsen.

Leo holdt stoffet smalt og sentrert helt rundt hvordan man gjør det bra på Twitter. Han satte søkelys på repetisjon og publiserte over 150 gjesteinnlegg, og det var dette som gjorde Buffer til en autoritet på de beste måtene å bruke Twitter på.

Hos Quick Sprout bygde vi en merkevare sammen med min med gründer Neil Patel. Vi la nesten identiske bilder av ansiktet hans på forsiden, på sidefeltet på bloggen, på Twitteren hans, på hans personlige side og mer. All den gjentagelsen gir et minneverdig inntrykk og skaper plass i folks hoder.

Flere eksempler på repetisjon som er med på å bygge merkevaren.

Hos AdEspressp drikker hvert teammedlem espresso i deres team. Samt bruker de samme bilder på tvers av Facebook- og Twitter-profilene sine.

Med gr ünder Armando Biondis ord, er det » lavintensitetsfrekvensen som bygger merkevare og selvtillit», og han krediterer den for å ha fått dem fra 0 til $1M+ i årlig tilbakevendende inntekt.

Hos ReadMe legger de oppstartsmaskoten for ugle  overalt på siden deres, de bruker den i alle sosiale medier og kommunikasjon med kunder.

For grunnlegger Greg Koberger betyr gjentakelsen at «kundene våre kjenner Owlbert nå, men enda viktigere, de vet at selskapet vårt er litt annerledes.»

Den beste måten å bygge en merkevare på starter med deg

Når du starter fra ingenting, er du den beste merkevaren du kan bygge for virksomheten din.  Dette er regelboken som har fått folk som Jason Fried, Neil Patel og Leo Widrich til å bygge både personlige merkevarer og firmamerkene fra bunnen av.

  •  Nyheten er basert på det som inspirerte deg til å starte din bedrift.
  • Tidlig er repetisjon lett fordi du kan gjøre det mot deg selv og historien din. Folk liker historier, og de vil alltid høre om hvorfor du startet bedriften din.

Når du gjør det, vil du samle den kollektive stammen din rundt deg, og du vil begynne å feste deg i folks hoder. Gjennom repetisjon og opprettholdelse av nyhet kan du skjære ut mer og mer plass.

Før du vet ordet av det, tenker folk atferdsmessig om deg og bedriften din. Fordi de tenker på deg, snakker de om deg og deler produktet ditt med andre mennesker.

Å bygge opp en merkevare handler om mer enn å gi ut gratis swag med logoen din på. Det handler om å lage historier. Ditt produkt og din bedrift er til for å gjøre jobber for kundene dine og hjelpe dem med å lykkes.

Det er flere verktøy og produkter i SaaS i dag enn noen gang før. For hver jobb som må gjøres, er det et mangfold av verktøy som fyller plassen. Til syvende og sist er merkevaren din det som skiller bedriften din og produktet ditt i hodet til kundene dine. Merkevare er det du må sette søkelys på for å kunne konkurrere i dagens overfylte markeder.

Innlegget til Hiten er oversatt og det er endringer underveis. Både ord som er byttet ut samt hvordan innlegget er satt opp. Innlegget er godt skrevet og det var flere punkter som jeg personlig ikke har tenkt over. Blant annet var nyhet er fin måte å bygge merkevare på. Samt repetisjon. Her kom Shah med gode eksempler. Likte at innlegget var enkelt og effektivt. Det var ingen tung tekst å oversette samt forstå. En god artikkel som la vekt å alle de autentiske måten man kan bli minneverdig på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *