Kategorier
Uncategorized

UNICEF – markedstilnærming

Unicef benytter seg av flere digitale kanaler. De bruker blant annet TV-reklame og reklame via YouTube. Samt bruker også Unicef andre plattformer som Instagram og Facebook. Den er ikke like synlig. Det er tydelig at Unicef bruker TV-reklame som en form for innsamling. Personlig har jeg ikke sett åpenbar reklame/annonsering fra Unicef utenom TV. Da det kan virke som Unicef har holdt seg til det gamle, og kanskje ikke tenkt større. Unicef er en godt etablert forening med stor følge på både Facebook og Instagram. Der og på TV er det tydelige tiltak som er gjort for å samle inn penger. Unicef og andre hjelpeorganisasjoner spiller på andres følelser og emosjoner ved bruk av bilde og video. Da det er avgjørende for mulige donasjoner å se hva dem eventuelt bidrar med og hva dem gir penger til. Vi får sympati og vi gir sympati. Det er litt slik det fungerer.

Unicef sine digitale målsetninger vil være basert på de digitale tiltakene de gjør for å nå målene deres. Den dag i dag så tror jeg Unicef ønsker å øke synligheten og kanskje spre sine verdier utover TV-reklame. Basert på at teknologien tilsier at flere og flere spoler over reklame, og vil helst unngå å se på den når man ser på TV. Samt er det færre som ser på kanaler og heller bruker andre funksjoner på TV som Appel-TV.

For øyeblikket er ikke synligheten til Unicef så lett å se hvis man ikke gjøre direkte og organiske søk inne på Google, Facebook eller Instagram. For eksempel. Unicef får heller synlighet gjennom TV-reklame eller nå de blir nevnt på nyhetskanaler/andre nyhetsplattformer.

Det kan derfor være taktisk å gjøre søkeordsanalyser. Altså legge til flere søkeord som omhandler og er relevant for deres organisasjon.

Det kan for eksempel dreie seg arbeidet de gjør, mer om verdiene, flere historier, eller at de gjør saker om helse og sykdom. Det nevnte tiltaket om å legge til flere søkeord vil kunne resultere i at Unicef øker synligheten innenfor forskjellige søk. Altså mulige søk som kanskje andre er nysgjerrige på. Altså hva Unicef arbeider med osv. Legge til søkeord er nokk ikke hele fasiten til økt synlighet, men det kan være med på å bidra til at de blir mer synlige. Da det er en sjangse for at de vil bli litt mer synlige innenfor søkeord hos andre målgrupper som ønsker å bli informert. Som blant annet studenter og andre unge målgrupper.

Det er en fordel for Unicef at de allerede er godt etablert og har et stort følge, da SEO kan være en langsiktig strategi. Derimot har det store fordeler. For Unicef kan SEO gi fordeler på synlighet i organiske søk. Blant annet kan SEO gi høy klikkfrekvens. Det vil si at flere ser igjennom organisk søk før de klikker på annonse på samme side. Organisk søk er gratis, og er også et mer varige tiltak. Ved å optimalisere innhold for organisk søk, er Unicef med på å skape og bevare et langsiktig kontaktpunkt for prospekter og eksisterende kunder.

Unicef kan anvende Google Ads for å øke synligheten via Google. Noe som kan øke besøk på nettsiden. Når man googler «Unicef» kommer det øverst på resultatsiden, også som annonse. Derimot kan Google Ads gjøre slik at andre utvalgte søkeord også blir koblet til Unicef. Annonse knyttet til andre ord som for eksempel: «verdenssult», «barn uten foreldre», «barn uten skole» osv. Slik at folk kan komme rett inn på Unicef når de google slike søk. Ofte slik at de som google slike søk ofte vil hjelpe og donere.

Samtidig kan det være avgjørende å vite at de ikke trenger å bruke Google Ads, da det er andre potensielle alternativer til markedsføring og annonse plassering på google. Men som nevnt kan de anvende Google Ads for å få en god plassering øverst på Google. Samt anvende det til å tiltrekke seg søk gjennom søkeord og analyser.

https://www.unicef.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *